utorok 21. februára 2017

EBELONG - revolučná technológia bezdrôtového ovládania

Ebelong - bezdrôtové ovládanie osvetlenia

Dovoľte nám predstaviť úplne nový revolučný systém ovládania osvetlenia

EBELONG - bezbatériové ovládanie osvetlenia


V nasledovných riadkoch si predstavíme ako vlastne systém funguje, v čom je revolučný a aké výhody Vám prináša. Na začiatok by som rád vysvetlil v čom je systém EBELONG výnimočný, v čom sa podobá ďalšiemu podobnému systému a aké výhody ponúka pre novostavby a rekonštrukcie.

Systém EBELONG vznikol ako priama odpoveď na systém bezdrôtového ovládania EnOcean. Oba systémy sa zameriavajú na bezúdržbové a bezbatériové rádiové ovládanie komponentov a domácej automatizácie. Systém EnOcean ponúka už niekoľko rokov možnosť bezdrôtového a bezbatériového ovládania osvetlenia formou tlačidiel a vypínačov. Cena systému EnOcean však výrazne obmedzuje jeho nasadenie v krajinách východného bloku, nakoľko ovládanie jedného svetelného okruhu atakuje hranicu 100€ ... čo nie je málo.

Vypínač Ebelong EE0187 Vypínač Ebelong EE0287 Vypínač Ebelong EE0387

Ako odozva na tento spôsob ovládania vzniká systém EBELONG, ktorý podobne ako EnOcean využíva na generovanie elektrickej energie vo vypínači kinetickú silu vznikajúcu pri zmene polohy kolísky vypínača. Áno, počujete správne. Energia potrebná na vyslanie dátovej informácie bezdrôtovo k prijímaču vyžaduje len tak málo energie, ktorá sa dá získať z pohybu kolísky vypínača.

Čo z toho teda vyplýva? Mikrogenerátor elektrickej energie umiestneny priamo vo vypínači pri pohybe vygeneruje určité množstvo elektrickej energie, ktorá následne "naštartuje" elektroniku vypínača a odošle sa jedinečný rádiový dátový paket smerom k prijímaču. Prijímač túto informáciu zachytí a zopne svoje spínacie relé ... a svetlo svieti.

Ebelong Battery Free Switch

Aby bolo zaručené, že prijímač "počúva" ten správny vysielač (vypínač), je nutné zabezpečiť, aby sa kód vypínača uložil do prijímača a od momentu uloženia tohto kódu v prijímači tento už reaguje na zapínanie a vypínanie ... komponenty sú od zaučenia tzv. spárované, alebo priradené k sebe. Jeden prijímač umožňuje priradiť až 10ks vypínačov tzn. jeden svetelný okruh môžete ovládať až z 10 miest súčasne ... a to plne bezdrôtovo.

Ebelong Battery Free Switch

Ako vypínač upevníte na stenu, alebo iný podklad? Nič nie je jednoduchšie. Vypínač môžete pripevniť skrutkami na klasické inštalačnú krabičku. Vypínač môžete pripevniť kamkoľvek na stenu pomocou skrutiek a hmoždiniek. V prípade inštalácie na obkladačky, sklo, dýhu, alebo iné hladké povrchy stačí použiť pribalenú obojstrannú lepiacu pásku. Vypínač môžete jednoducho prilepiť o zvolený povrch kdekoľvek v dosahu prijímača a môžete ho ihneď používať.

Ako to teda konkrétne funguje? Prijímač systému EBELONG je vhodné umiestniť priamo pri svietidlo, ktoré chcete ovládať. Svietidlo potrebuje mať privedené trvalé napájacie napätie 230V ... po zapojení jednoduchým stlačením tlačidla na prijímači spustíte učiaci režim. Následne stlačíte vypínač EBELONG, ktorý chcete k danému prijímaču priradiť a je to. Behom 10s máte svietidlo, prijímač a vypínač funkčné ... bez zložitého nastavovania, alebo programovania. Ide to skutočne jednoducho a rýchlo!

Vypínač Ebelong EE0154 Vypínač Ebelong EE0254 Vypínač Ebelong EE0354

Kde nájde systém uplatnenie? Hlavnou ciaľkovou skupinou sú všetky elektroinštalácie, tkoré vyžadujú dodatočné ovládanie svetelného okruhu, ktorý už má privedené napájacie napätie. Následne sa pri svietidlo umiestni prijímač EBELONG (tzv. bezdrôtové relé) a následne je možné rozmiestniť bezdrôtové vypínače (max. 10ks na prijímač). Ovládanie osvetlenia je už len hračkou. Tento systém ocenia najmä pri inštaláciách v historických budovách, na hradoch, zámkoch a v kostoloch, kde nie je žiadúce ani možné realizovať kopletné rozvody elektrickej energie k vypínačom.

Je to bezpečné? Samozrejme ... tento systém je dokonca bezpečnejší ako konvenčné systémy, nakoľko vypínače EBELONG je možné umiestniť aj do vlhkých prostredí a nehrozí žiadne nebezpečenstvo zranenia elektrickým prúdom. Mikrogenerátor elektrickej energie vo vypínači generuje také malé množstvo energie, že nehrozí absolútne žiadne nebezpečenstvo, aje keby došlo k úniku energie pôsobením vlhkosti.

Ebelong SecuTec

Výhody pre novostavby? Predstavte si, že Vašu elektroinštaláciu svetelných okruhov môžete realizovať zjednodušeným spôsobom. Ku každému svietidlu sa privedie od rozvádzača samostatná napájacia vetva. Žiadne sekanie dodatočných zvodov pre vypínače! Žiadne inštalačné krabičky pre vypínače! Jediné čo musíte zabezpečiť je trvalý napájací okruh istený v rozvádzači ističom B10. Vypínače nainštalujete podľa potreby až po nasťahovaní a to presne tam kde sa Vám to hodí !!! Neveríte ... ale mali by ste. Systém EBELONG bol vyvinutý presne pre tento účel.

Ebelong Battery Free Switch

Vyžaduje rekonštrukcia domu, alebo bytu zmenu rozmiestnenia vypínačov? Pokiaľ ste elektroinštaláciu navrhli pre systém EBELONG, nie je nič jednoduchšie. Vypínače jednoducho premiestnite tam, kde Vám to aktuálne vyhovuje. Pokiaľ nemáte elektroinštaláciu pre systém EBELONG prispôsobenú, nič nie je stratené. Prispôsobenie je extrémne jednoduché a zvládne to skutočne každý.

Ebelong Battery Free Switch

Klasickú elektroinštaláciu upravíme nasledovným spôsobom. Demontujeme pôvodný vypínač a pomocou WAGO svorky zabezpečíme trvalé napájanie pre zvolené svietidlo. Následne otvor po pôvodnom vypínači zaslepíme novým vypínačom EBELONG. Pri svietidlo sa umiestni a zapojí prijímač (tzv. rádiové relé). Jednoduchým spárovaním sa vypínač priradí k príjímaču a bezdrôtové ovládanie je hotové. Samozrejme takýto spôsoib by nemal zmysel, pokiaľ by ste do systému nepridali ďalší bezdrôtový vypínač EBELONG. Ten jednoducho priradíte k prijímaču a ovládanie z dvoch miest je hotové. V prípade potreby môžete pridávať ďalšie vypínače a ovládať jedno svetlo až z 10 miest.

Ebelong Battery Free Switch
Systém EBELONG v podstate pre svoju funkciu potrebuje len 230V pri svietidle, svietidlo a prijímač napájaný z trvalého prívodu elektrickej energie k svietidlu. Celá vysielacia časť (tzn. vypínače) je absolútne bezúdržbová, bezbatériová a bezdrôtová. Žiadne akumulátory, solárne panely, alebo batérie. O všetko sa postará mikrogenerátor elektrickej energie.

Ebelong Battery Free Switch
Je to neuveriteľné, ale je to tak. Vyskúšajte a využite 14-dňovú garanciu vrátenia finančných prostriedkov vynaložených na testovanie. Systém EBELONG môžete testovať celé dva týždne a keď s ním nebudete spokojný, jednoducho ho môžete vrátiť a my Vám vrátime Vaše peniaze.

Ebelong SecuTec
Pripravili sme pre Vás niekoľko špeciálnych balíkov za zvýhodnenú cenu pre oboznámenie sa so systémom EBELONG. Akciová ponuka je obmedzená do konca mesiaca Ferbuár ... následne bude možné objednanie už len v plnej trhovej cene.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára