utorok 28. februára 2017

Ako ušetriť na kabeláži elektroinštalácie domu?

Dnes už zrejme málokto rieši svoju bytovú otázku štýlom je mi to jedno, hlavne nech už bývam. Rozumný investor zváži možnosti použitia moderných technológií, ktoré v konečnom dôsledku prinesú nemalé úspory a ponúknu navyše nové riešenia ktoré zvýšia komfort ovládania prípadne ponúknu navyše niečo, čo iné systémy "nevedia" , alebo neponúkajú ...

Ebelong Battery Free Switch

V dnešnom príspevku by som Vám rád predstavil riešenie bezdrôtového ovládania osvetlenia EBELONG z trochu inej strany. V minulom príspevku sme si ukázali čo všetko systém dokáže, aké sú jeho hlavné výhody a dnes by sme si podrobnejšie vysvetlili v čom systém EBELONG pomôže ušetriť aj náklady vynaložené na elektroinštaláciu.

Každý kto videl stavbu počas jej rastu, nemohol si nevšimnúť tú spleť káblov a inštalačných krabičiek pre rôzne druhy vypínačov a zásuviek. Keďže bezdrôtové zásuvky ešte nevymysleli :) , zameriame sa predovšetkým na úspory, ktoré je možné získať bezdrôtovým ovládaním osvetlenia systémom EBELONG.

Ebelong Battery Free Switch

V skratke by som len zhrnul, že systém EBELONG stavia na základe systému riadenia osvetlenia bezdrôtovým ovládaním pomocou vysielača (vypínača) a prijímača (tzv. bezdrôtové relé). Vypínač po zapnutí vyšle signál do prijímača a ten zabezpečí rozsvietenie svietidla. Medzi hlavné výhody systému EBELONG patrí úplne bezdrôtová a bezbatériová prevádzka. Podrobnejšie sme si to vysvetlili TU.

Ako však systém EBELONG pomôže ušetriť kabeláž?
Veľmi jednoducho. Vašu elektroinštaláciu zrealizujete veľmi jednoducho ... dokonca oveľa jednoduchšie a rýchlejšie ako klasickú elektroinštaláciu. Do každej miestnosti stačí, ak k svetelnému zdroju tzn. svietidlu, privediete napájací kábel priamo z ističa rozvádzača. Nie je nutné káble privádzať do vypínača a od vypínača ďalej ku svietidlu. Svietidlá ovládané z viacerých miest dokonca vyžadujú komplikované prepojenia a desiatky metrov kabeláže ...

Ebelong Battery Free Switch

Kde sa teda skutočná úspora preukáže?
Tým, že kabeláž vediete priamo z rozvádzača ku svietidlu, vyhnete sa všetkým prácam a materiálom spojeným s:
  • drážkovaním muriva, kde sa do drážok následne osádzajú káble a chráničky káblov, kde môžete na každý jeden vypínač ušetriť cca. 2m drážkovania do muriva
  • kabeláži k vypínaču a späť do stropnej konštrukcie, kde môžete na každý jeden vypínač ušetriť cca. 3-4m kábla CYKY 1,5
  • ak sa káble osádzajú do chráničiek kábla, môžete na každý jeden vypínač ušetriť cca. 3-4m chráničky kábla
  • v prípade použitia vypínačov v zapojení radenie č.6 a č.7 je nutné použiť ďalšie prepojovacie káble, ktoré so systémom EBELONG tiež nepotrebujete
  • nakoniec by som do úspor zahrnul aj inštalačné krabičky, ktoré síce tvoria len halierovú položku celej inštalácie, ale je nutné ich osadiť do presných otvorov a hlavne presne (čo dosť často býva problém)

Ako by teda prebiehala inštalácia so systémom EBELONG?
V systéme bezdrôtového ovládania osvetlenia EBELONG sa vyhnete všetkým prácam navyše, ktoré si inštalácia klasických vypínačov vyžaduje:
  • nie je nutné drážkovať murivo pre kabeláž vypínačov
  • nie je nutné inštalovať dodatočné káble a chráničky káblov vedúce k vypínačom
  • vypínače v radení č.6 a č.7 (dokonca aj 5B) priradíte bez dodatočnej kabeláže
  • nie je nutné použiť jedinú inštalačnú krabičku pod vypínače

Aké sú ďalšie výhody plynúce z vyššie spomínaných predností?
Systém EBELONG popri úsporách na kabeláži ponúka aj ďalšie nezanedbateľné výhody, ktoré tento systém radia do popredia pre elektroinštaláciu budúcnosti:
  • nie je nutné na začiatku stavby stanoviť kde sa bude vypínač nachádzať, keďže tu ešte často nie je jasný dizajn interiéru
  • miesto umiestnenia vypínača si stanovíte jednoducho po zariadení miestnosti (na stenu, na skriňu, na sklo ... kamkoľvek)
  • vypínač následne nalepíte, alebo priskrutkujete na vhodné miesto, presne kde sa Vám hodí
  • vypínače Vás neovplyvňujú v zariaďovaní interiéru, teraz ani v budúcnosti. Premiestnenie je otázkou minút.
  • na ovládanie môžete použiť až 10 ks vypínačov k jednému svietidlu (v prípade viacerých svietidiel ku každému až 10ks)
  • jeden vypínač umožňuje ovládať 1,2, alebo 3 svietidlá (podľa typu vypínača)
  • vypínače sú doživotne bezúdržbové tzn. nepotrebujú baterky, akumulátory ani iný zdroj energie (vysvetlené TU)

Ebelong Battery Free Switch


Je systém EBELONG skutočne tak bezchybný?
Aby som poskytol úplne férové informácie, rád by som spomenul aj niekoľko obmedzení, s ktorými treba pri použití systému bezdrôtových vypínačov EBELONG počítať:
  • nalepenie, alebo umiestnenie vypínača EBELONG na kovovú plochu výrazne znižuje jeho dosah
  • železobetónové konštrukcie môžu znížiť dosah vypínača cez stenu. V rámci miestnosti s tým však nie je problém.
  • prijímač vyžaduje umiestnenie do svietidla, alebo nad sadrokartónový strop. Treba s tým počítať pri realizácii osvetlenia.
  • ako každý elektronický komponent, aj tu sa môže stať že sa prijímač pokazí. Treba počítať s tým, aby bola výmena prijímača možná.
  • vypínače je možné z hľadiska bezpečnosti umiestňovať do vlhkého a mokrého prostredia. Nakoľko sa však jedná o elektronický komponent, odporúčame vypínače z hľadiska ich životnosti umiestňovať mimo zdroja vlhkosti, alebo tečúcej vody

Ešte stále pochybujete o výhodách?
Objednajte si do dnešnej polnoci testovací balík EBELONG s garanciou vrátenia peňazí do 14 dní od zakúpenia. Ak výrobok otestujete a nebudete spokojný, vrátime Vám plnú cenu vrátane prepravných nákladov (hradíte len prepravu späť ku nám).

Ebelong Battery Free Switch

Nezabudnite !
Je možné, že dnes našu ponuku nevyužijete, pretože pre Vás nie je aktuálna. Som si však istý, že každý z nás sa raz v živote dostane do situácie, keď si povie, že tu by sa mi vypínač zišiel ... ale nemám už možnosť ho sem osadiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára